Levertraan capsules: wat is het en waar is het goed voor?

Levertraan capsulesVroeger wist bijna ieder kind wel wat het was: levertraan. Levertraan vervaagde langzaam uit beeld door de komst van vitamine supplementen, met name vitamine D. Daarnaast werd er meer bekend over hoe deze vitamines konden worden onttrokken en toegevoegd aan onze voeding. Tegenwoordig zijn levertraan capsules steeds vaker op de markt te vinden vanwege de enorm goede eigenschappen.


Wat is levertraan?

Levertraan is een dierlijke olie die grote hoeveelheden vitamine A, D en omega 3 vetten bevat. Sterker nog, de vitamine A en D die levertraan bevat, komt in de juiste verhouding 10:1. Deze verhouding zorgt ervoor dat de vitamines het beste werken in ons lichaam. Levertraan bevat ook jodium en fosfor. Vroeger was het in de Europese samenleving hierom een standaard aanvulling en werd van kinds af aan gebruikt. Destijds kon je levertraan in vloeibare vorm verkrijgen. Nu vind je ze vaak in capsule-vorm die meestal bestaat uit ontgeurde olie (vaak kleurloos of licht geel) en soms ook met een smaakje eraan om de geur en smaak te vermijden.

De vitamine A en D die levertraan bevat komt in de optimale verhouding, waardoor de vitamines het beste werken in ons lichaam.Waar is levertraan goed voor?

Vitamine A & D

De voornaamste reden dan men vroeger levertraan slikte is door de hoeveelheid vitamine A en D die het bevat. In de winterdagen was het dan ook erg populair. Ons lichaam kan vitamine D zelf aanmaken, maar daar hebben we wel genoeg zonlicht voor nodig. Vitamine D is goed voor verschillende dingen, zoals een beter evenwichtsgevoel, minder botbreuken, minder depressieve gevoelens en een sterker immuunsysteem. Doordat er tegenwoordig uit onderzoeken is gebleken dat de rol van vitamine D in combinatie met vitamine A en visvetzuren een positieve invloed heeft op chronische aandoeningen, is levertraan opnieuw populair aan het worden.

Een gezonde huid

Last van een onzuivere huid of acne? Probeer dan eens levertraan capsules. Dat onze huid er beter gaat uitzien bij blootstelling aan de zon (vitamine D), weten we allemaal wel. Maar wist je ook dat vitamine A erg goed is voor de huid? Een bekend medicijn tegen acne is roaccutane, wat bestaat uit een zeer hoge dosis vitamine A. Echter kent roaccutane de nodige bijwerkingen. Het verschil tussen vitamine A uit levertraan en roaccutane is dat de vitamine A uit levertraan een natuurlijke, niet synthetische bron is. Hierdoor zul je met levertraan capsules niet de negatieve bijwerkingen ervaren van roaccutane.

Een verbeterd gezichtsvermogen

“Eet je wortels, want dat is goed voor je ogen”. Daar is niets aan gelogen, want wortels zitten vol metbètacaroteen en dat wordt weer omgezet in vitamine A. Vitamine A en B2 zijn de belangrijkste vitamines voor het gezichtsvermogen.

Groei en afweer

Vitamine A speelt ook nog eens een belangrijke rol bij de groei van kinderen. Nog een goede reden om kinderen wortels te laten eten. Daarnaast is vitamine A ook verantwoordelijk voor de werking van het afweersysteem. Vitamine A wordt niet voor niets de anti-infectie vitamine genoemd. Andere belangrijke vitamines die een rol spelen bij je weerstand zijn vitamine C, vitamine B6, Vitamine E en uiteraard vitamine D.

De beste levertraan van dit moment

Gezond tandvlees

Vitamine D is een belangrijke vitamine bij het opnemen van calcium. Niet alleen zorgt calcium voor sterke botten, maar het draagt ook bij aan een sterker gebit en gezond tandvlees. Naast vitamine D is vitamine C een belangrijke vitamine voor een gezond gebit.

Omega 3 vetzuren

Omega 3 vetzuren staan erom bekend hart- en vaatziekten, artritis en depressies te voorkomen. Daarbij verlaagt omega 3 het cholesterolgehalte in het bloed, verbetert de oogfunctie en de hersenstofwisseling.

Levertraan is o.a. goed voor je huid, gezichtsvermogen, groei en afweer en tandvlees.

Waar komt levertraan vandaan?

Levertraan wordt gewonnen uit de lever van kabeljauw, scheilvis en andere vissen van de kabeljauw familie. Soms wordt het ook gewonnen uit de lever van heilbot. Dit zijn vissoorten die voorkomen in de Atlantische oceaan. Vaak wordt er gedacht dat levertraan afkomstig is van walvissen, maar dit is een misverstand. Levertraan wordt door persen of door stoombehandeling uit de levers van vissen gehaald. Vaak zijn de levers niet ouder dan 24 uur.

Levertraan of visolie?

Visolie is een breed begrip voor geraffineerde olie dat afkomstig is uit vis. Levertraan is visolie, maar niet elke visolie is levertraan. Visolie is pas levertraan als het uit de lever van vissen wordt gewonnen. Doordat levertraan specifiek aan de lever van kabeljauw, scheilvis of andere vissen van de kabeljauw familie wordt onttrokken is de samenstelling anders dan reguliere visolie. Reguliere visolie en levertraan hebben gemeen dat ze beide rijk zijn aan omega 3. Het grote verschil tussen levertraan en visolie is dat levertraan veel meer vitamine A en D bevat, en ook nog eens in de juiste verhouding.

Het belangrijkste verschil tussen levertraan en visolie is dat levertraan veel meer vitamine A en D bevat.

Kiezen juiste visolie

Het kiezen van de juiste visolie is gelukkig niet heel moeilijk. Wat belangrijk is bij het kiezen van de juiste visolie is dat het vrij is van verontreiniging zoals PCB’s en zware metalen. Dit kan je herkennen aan het EFP™ teken. Dit staat voor Environmentally Friendly Purified. Het is een zuiveringsmethode die de hoogte kwaliteit visolie levert en vrij is van verontreiniging.

Levertraan tegen rimpels?

De verschillende vetzuren en vitamine A die levertraan bevat zijn erg goed voor de huid. Vitamine A is een zeer effectief cel-communicerend ingrediënt en krijgt veel aandacht in de wereld van huidverzorging. Cel-communicerend betekent dat het zich aan bijna iedere huidcel kan hechten en doorgeeft dat die cel zich als een gezonde en jongere huidcel moet gedragen. Het helpt overigens met de stimulatie van de elastine- en collageenproductie wat rimpels tegengaat, rimpels minder diep maakt en de huid soepel houdt.

Omega 3 is ook ontzettend goed voor de huid. Het zorgt ervoor dat de huid minder droog is en rimpels minder diep lijken bij regelmatig gebruik. Verder heeft omega 3 krachtige ontstekingsremmende eigenschappen en werken mee aan het behouden van een gezonde huid. Levertraan is dus goed voor de huid en kan zeker helpen bij het tegengaan van rimpels.

Levertraan draagt bij aan een betere huid en dus ook bij het tegengaan van rimpels.

Levertraan kopen

Voor 22:00 uur besteld = morgen de beste levertraan gratis in huis!

Handige bronnen