Cafeïne pillen: verbeterde fysieke prestaties

Cafeïne pillen zijn hot. Niet alleen in de fitness-industrie, maar ook in andere takken van sport en zelfs buiten het sport om. Zo zijn cafeïne pillen bijvoorbeeld geliefd bij studenten die zich beter willen concentreren. Maar wat is een cafeïne pil nou precies en wat zijn de voor- en nadelen?

Wat is een cafeïne pil?

Cafeine pillenEen cafeïne pil is niets meer dan een supplement waar enkel cafeïne in zit. Een cafeïne pil is ideaal om te gebruiken als pre-workout (voor de training), omdat de cafeïne je in een zeer korte tijd letterlijk een boost geeft. We zullen nu niet te diep ingaan op de werking van cafeïne. Je hebt de werking van cafeïne vast vaak genoeg zelf ervaren.

 

In het kort: cafeïne zorgt ervoor dat het centrale zenuwstelsel op volle toeren draait met als gevolg; verhoogde concentratie, tegengaan van vermoeidheid en verbeterde fysieke prestaties. De reden waarom cafeïne zo populair is als pepmiddel, is omdat cafeïne zeer snel wordt opgenomen in het bloed. Hierdoor ervaar je de effecten van cafeïne meestal binnen een uur.

Naast een verhoogde concentratie, het tegengaan van vermoeidheid en verbeterde fysieks prestaties kunnen cafe├»ne pillen ook helpen bij het volgende: vetverbranding,┬áafdrijven van overtollig vocht en het onderdrukken van het hongergevoel. Het grote voordeel van een cafe├»ne pil┬áis dat je pure cafe├»ne binnenkrijgt in een hoge dosering, zonder dat je daarbij onnodige calorie├źn en suikers binnenkrijgt zoals bij koffie, energiedrank of bijvoorbeeld chocola. Daarnaast is het een relatief goedkope manier om aan cafe├»ne te komen.

┬áHoeveel cafe├»ne zit er gemiddeld in ├ę├ęn pil?

Cafeine vergelijkingstabelEen cafeïne pil bevat gemiddeld maar liefst 200-250 mg cafeïne. Ter vergelijking: een blikje energiedrank van 250 ml bevat 80 mg cafeïne en een kopje koffie van 125 ml bevat 85 mg cafeïne.

Bekijk hiernaast de cafeïnetabel om een goed beeld te krijgen van de cafeïne dosering  in een Cafeïne Booser ten opzichte van andere producten.

Bron afbeelding: Voedingscentrum

Caffeine pillen 200 capsules

Is cafeïne gevaarlijk?

Cafe├»ne is in principe vrij onschuldig en kan gerust met mate worden genomen. De vraag is dus: ‘hoeveel cafe├»ne is te veel’? Onderzoek wijst uit dat tot 400 mg aan cafe├»ne veilig is voor de gemiddelde persoon. Dat staat gelijk aan ongeveer 5 kopjes koffie. Drink je nu al 5 kopjes koffie of meer per dag? Dan is de kans groot dat je ruim over de 400 gram cafe├»ne per dag heen, omdat je zeer waarschijnlijk ook via andere voedingsmiddelen cafe├»ne binnen krijgt.

Cafeïne wordt ten zeerste afgeraden bij kinderen, dus probeer het zoveel mogelijk te vermijden bij deze doelgroep. Te veel cafeïne kan bij kinderen de ontwikkeling van het zenuwstelsel aantasten.

Voordelen en nadelen van cafeïne

Conclusie: wat zijn de voor- en nadelen van cafeïne?

Voordelen

  • Verhoogde concentratie;
  • Tegengaan van vermoeidheid;
  • Verbeterde fysieke prestaties;
  • Mogelijk: helpen bij de vetverbranding,┬áafdrijven van overtollig vocht en het onderdrukken van het hongergevoel.

Nadelen

  • Hoge doseringen cafe├»ne kunnen gevaarlijk zijn;
  • Verslavend;
  • Je kunt goed zonder;
  • Mogelijke gevolgen bij hoge doseringen: migraine, slapeloosheid, hartkloppingen, nerveusheid, prikkelbaar, moeite met urineren.

Handige bronnen

Shop

Cafeïne pillen kopen? Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis!

8
Yes
None
1
1000000
Naam...
/voeding/supplementen/cafeine-pillen-kopen/
Thumbnail
Caffeine Capsules 200 stuks
ÔéČ7,90
Caffeine Capsules 200 stuks Image

Caffeine Capsules. 200 stuks. 200 mg caffeine per cap.

Energy Pill 60 caps
ÔéČ7,90
Energy Pill 60 caps Image

Energy Pill ÔÇô 60 capsules

Caffeine Capsules 200 stuks Image
Caffeine Capsules 200 stuks
Caffeine Capsules. 200 stuks. 200 mg caffeine per cap.
ÔéČ7,90
Energy Pill 60 caps Image
Energy Pill 60 caps
Energy Pill ÔÇô 60 capsules
ÔéČ7,90

Cafeïne pillen: verbeterde fysieke prestaties
4.6 (91.43%) 21 votes

Dit vind je ook interessant