Is de C4 pre-workout gevaarlijk? Wij zochten het uit.

C4 pre-workout gevaarlijk

Laatste geüpdatet: 10-10-2022

Een pre-workout is een supplement dat je gebruikt vóór een training. De pre-workout bestaat uit een samenstelling van ingrediënten die ervoor zorgen dat je een energieboost, focus en een verbeterde doorbloeding krijgt. Hierdoor kan je maximaal knallen in de sportschool. De belangrijkste ingrediënten in een pre-workout zijn: aminozuren, B-vitamines, cafeïne en creatine. De pre-workouts van C4 zijn erg populair, maar zijn ze niet gevaarlijk? Wij zochten het voor je uit.


Wat is de C4 pre-workout?

C4 is een lijn van pre-workouts van het sportvoedingsmerk Cellucor, gevestigd in de Verenigde Staten. Het bedrijf brengt sinds 2012 sportvoedingssupplementen op de markt. C4 is de onbetwiste pre-workout kampioen met meer dan 2,5 miljard verkochte producten wereldwijd. De meest bekende en populaire pre-workouts van C4 zijn:Wat zijn de ingrediënten in de C4 pre-workout

Voordat we kunnen bepalen of de pre-workouts van C4 mogelijk gevaarlijk zijn, moeten we eerst kijken naar de ingrediënten. Hiervoor hebben we gekeken naar de ingrediënten in de C4 Original Pre-workout.

Ingrediënt 1 portie
Vitamine C 37,5 mg
Vitamine B6 0,5 mg
Foliumzuur 0,1 mg
Vitamine B12 0,00125 mg
CarnoSyn® beta-alanine 1600 mg
Creatine Monohydraat 1500 mg
Arginine Alpha-Ketoglutaraat 1000 mg
N-Acetyl-L-Tyrosine 200 mg
Caffeine 150 mg

> Gebruik en dosering

Er wordt geadviseerd om 20 tot 30 minuten vóór de training 1 maatschap van de pre-workout te gebruiken. De pre-workout is verkrijgbaar in 9 verschillende smaken, komt in poedervorm en dient gemixt te worden met 120-180 ml water of vruchtensap.

> Wat claimt Cellucor over het product

 • Explosieve energie en pomp;
 • Verbeterde focus;
 • Enorme drang om een uitdaging aan te gaan.

Beste C4 producten van dit moment


Is de C4 pre-workout écht gevaarlijk?

We kunnen de C4 pre-workout gerust bestempelen als niet-gevaarlijk. De C4 pre-workout voldoet aan alle veiligheidsnormeringen en is legaal verkrijgbaar. Een aantal ingrediënten waar je voor moet oppassen in een pre-workout zijn: DMAA, DMBA, DEPA en oxilofrine. Is sommige landen zijn deze ingrediënten zelfs verboden. Geen van deze ingrediënten zien we echter terug in de C4 pre-workout en daarom bestempelen wij C4 als niet-gevaarlijk.

De C4 pre-workout bevat geen gevaarlijke verboden ingrediënten.

> Disclaimer

Let echter wel op dat je de juiste dosering gebruikt. Als je meer dan één scoop gebruikt, is de kans op bijwerkingen 2x zo groot en daarmee ook de kans op gevaar. Daarnaast kan het zijn dat je gevoelig bent voor één van de ingrediënten in de pre-workout, zoals cafeïne. In 1 maatschap C4 zit 150 mg cafeïne. Ter vergelijking: in een cafeïne pil zit gemiddeld 225 gram cafeïne, in een kopje koffie 85 mg en in een blikje energydrink 80 mg. Als je gevoelig bent voor cafeïne, dan is de C4 pre-workout af te raden. Gebruik tot slot nooit een pre-workout in combinatie met andere stimulerende middelen en begin met een halve dosering om te kijken hoe je lichaam reageert op de pre-workout.

Let op dat je niet teveel cafeïne per dag binnenkrijgt.

C4 pre-workout bijwerkingen

De mogelijke bijwerkingen van de C4 pre-workout zijn hetzelfde als andere pre-workouts. Echter zal niet iedereen bijwerkingen ervaren en de mogelijke bijwerkingen verschillen ook per merk. Hieronder vind je een lijst van bijwerkingen die je kunt ervaren bij het gebruik van een pre-workout.

 • Braken
 • Tintelingen / gevoelloosheid in het gezicht, lippen of ledematen
 • Uitdroging en vocht vasthouden
 • Hoofdpijn
 • Slapeloosheid
 • Ongerustheid
 • Hoge bloeddruk
 • Pijn op de borst

C4 pre-workout ervaringen

De C4 Original is een zeer krachtige pre-workout en de ervaringen over dit product zijn over het algemeen erg lovend. Om de ervaringen van dit product goed in kaart te brengen, hebben we gekeken naar de klantenbeoordelingen van een aantal verschillende aanbieders.

Aanbieder Aantal reviews Beoordeling
Body & Fit 734 4,5 / 5
XXL Nutrition 189 4,2 / 5
Body Supplies 56 8,9 / 10
Cellucor 564 4,7 / 5
Amazon 6.970 4,7 / 5

Positieve ervaringen: enorme boost bij de trainingen, verbeterde focus, de effecten zijn snel merkbaar, geen crash achteraf en drinkt makkelijk weg.

Negatieve ervaringen: soms is de poedervorm hard en klonterig, de nieuwe formule is niet zo krachtig als de oude formule en verschillende bijwerkingen.

De C4 pre-workout wordt over het algemeen als zeer prettig ervaren en is niet voor niets één van de meest populaire pre-workouts.

C4 kopen

Voor 22:00 uur besteld = morgen de beste C4 pre-workout gratis in huis!Handige bronnen