Proteïne/eiwitshake zelf maken: makkelijk in spiermassa aankomen!

Proteïne shake aankomenDe zomer is weer voorbij en dat betekent in de fitnesswereld maar 1 ding: het bulkseizoen is weer begonnen. Beginnen aan een lean bulk is niet altijd even makkelijk, omdat het soms lastig kan zijn om iedere dag zoveel te eten en je caloriedoel te behalen. Om het aankomen in spiermassa makkelijker te maken, hebben we een proteïne shake voor je samengesteld van bijna 900 calorieën. Dat noemen we nou een echte weightgainer. Lees in dit artikel hoe jij zelf deze shake kunt maken om aan te komen in spiermassa.


Spierbouwers shake om aan te komen

Lees hieronder de ingrediënten en voedingswaarde van onze proteïne shake:

> Ingrediënten

  • Magere chocomel
  • Havermout
  • Banaan
  • Biologische pindakaas
  • Amandelpasta
  • Eiwitpoeder (whey of caseïne)

Optioneel: suiker, zoetstof, cacaopoeder.> Voedingswaarde

Proteïne shake voedingswaarde

Zoals je in het bovenstaande overzicht kunt zien, bestaat deze eiwitshake uit maart liefst 881 calorieën. Moeite met gewichtstoename? Nu niet meer! Uiteraard hoef je ons recept niet 1 op 1 over te nemen. Je kunt de eenheden aanpassen, zodat het beter past binnen jouw voedingsschema en je kunt natuurlijk ook de ingrediënten aanpassen naar wens.


Waarom deze ingrediënten?

> Chocomel

het is niet alleen erg lekker, het geeft je ook veel energie en er zitten veel eiwitten in. Houd je niet van chocomel of wil je liever iets anders gebruiken als basisingrediënt voor je shake? Dat kan natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan melk, melkvervangers (zoals amandelmelk of soyamelk) of gewoon water.

> Havermout

Havermout hebben we gekozen vanwege de complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten geven energie vrij over een lange periode. Daarnaast lost havermout perfect op in een shake. Lees ook ons artikel over waarom havermout eigenlijk zo gezond is?

> Banaan

Banaan hebben we gekozen omdat banaan de shake lekker zacht en zoet maakt en direct energie vrijgeeft. Daarnaast mag fruit niet vergeten worden in een (sport)dieet.

> Pindakaas en amandelpasta

Biologische pindakaas en amandelpasta. 1 gram vet bevat 9 calorieën ten opzichte van 4 calorieën in koolhydraten en eiwitten (lees hier alles over macro’s). Dat betekent hoe meer vet je eet, hoe makkelijker je aan je calorieën komt. Natuurlijk willen we deze vetten wel uit goede vetbronnen halen, dus hebben we gekozen voor biologische pindakaas en amandelpasta.

> Eiwitpoeder

Eiwitpoeder is natuurlijk onmisbaar in iedere proteïne shake (de naam zegt het al). We hebben gekozen voor een naturel eiwitpoeder, omdat we de smaak van de shake al uit andere ingrediënten halen. Een eiwitshake met smaakje zou waarschijnlijk ook niet echt lekker zijn met dit recept, maar je kunt het proberen 😉 Lees hier hoeveel eiwitshakes je per dag nodig hebt en of eiwitshakes gezond of slecht zijn.

Onze samengestelde ingrediënten voor de bulkshake zijn ideaal om spiergroei te stimuleren.

Shake voor mannen of vrouwen?

Zowel mannen als vrouwen kunnen deze proteïne shake gebruiken om aan te komen in spiermassa. In essentie zit er geen wezenlijk verschil in een shake voor mannen of vrouwen. Let echter wel op als je een vrouw bent dat deze eiwitshake bijna 900 calorieën bevat. Dat is nogal wat, aangezien de gemiddelde voedingsbehoefte van een vrouw 2000 calorieën per dag is. Speel dus gerust met de ingrediënten en hoeveelheden om de shake niet zo calorierijk te maken als de Spierbouwers bulkshake.

Bouw het rustig op

Je hebt het doel gesteld om aan te komen en bent gemotiveerd om hier alles voor te doen. Graag willen we je wel het advies meegeven om niet te hard van stapel te gaan. Te snel aankomen zal leiden tot aankomen in vet. Het doel voor de meeste mensen is om aan te komen in spiermassa. Laat het resultaat dus niet alleen afhangen van het getal op de weegschaal, maar ook door je vetpercentage. Combineer het aankomen dus altijd met spiermassa verhogende activiteiten, zoals krachttraining. Op de afbeelding hieronder vind je een overzicht met hoeveel spiermassa je kunt aankomen op basis van je trainingsjaren:

Hoeveel spiermassa aankomen bulken
Hoeveel spiermassa aankomen bulken

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen bevat onze Spierbouwers proteïne shake alles wat je nodig hebt: simpele en complexe koolhydraten, goede vetten, bijna 50 gram eiwitten en een hoop calorieën! Waarom nog een weightgainer kopen als je die net zo goed zelf kunt maken? Niet alleen veel lekkerder en gezonder, maar ook nog een stuk goedkoper. Het enige wat je nog hoeft te doen is alle ingrediënten in huis halen, afwegen, in de blender gooien en voilà! Mocht je toch liever voor het gemak van een weightgainer kiezen? Geen probleem. Er zijn meerdere wegen naar Rome. Vergeet dan alleen niet om de ingrediënten goed door te nemen.

Proteïne shake kopen

Voor 22:00 uur besteld = morgen de beste proteïne shake gratis in huis!