Hoe vaak buikspieren trainen?

Hoe vaak buikspieren trainen?Hoe vaak moet je je buikspieren trainen? Elke dag je buikspieren trainen in de hoop dat je een mooie sixpack krijgt is een complete verspilling van je tijd. Je buikspieren keihard trainen in de veronderstelling dat je je buikvet verbrandt is klinkklare onzin, je kunt namelijk niet plaatselijk vet verbranden.


Vanaf welk vetpercentage worden mijn buikspieren goed zichtbaar?

Ze zeggen weleens ‘iedereen heeft buikspieren’ en dat is ook zo, maar om ze te zien moet je lichaam onder een bepaald vetpercentage komen. Zolang er een vetlaag over je buik zit, ga je je buikspieren niet of nauwelijks zien. De truc is dus om 1: Je vetpercentage te verlagen. Dit is veruit het belangrijkst. 2: Buikspieren trainen. Je buikspieren (isolerend) trainen helpt om je buikspieren nog beter te ontwikkelen en  zichtbaar te maken.

Buikspieren worden pas zichtbaar vanaf een bepaald lichaamspercentage. Hierbij maken we onderscheid tussen mannen en vrouwen. Vrouwen hebben eenmaal van nature een hogere vetpercentage.

  • Mannen: rond de 10%
  • Vrouwen: rond de 17%Hoe vaak moet ik mijn buikspieren trainen?

Wat veel mensen niet weten en realiseren is dat je je buikspieren bij bijna alle niet-buikoefeningen indirect traint. Je kunt je buikspieren bij de meeste oefeningen ook moeilijk niet gebruiken. In de meeste gevallen gebruik je je buikspieren om je lichaam te stabiliseren.

Ons advies is om je buikspieren niet anders te behandelen dan andere spiergroepen. Train je buikspieren op dezelfde intensiteit als andere spiergroepen. Dat betekent in de meeste gevallen dat 1-2 keer per week je buikspieren trainen meer dan voldoende is. Houd 8 tot 12 herhalingen aan per set. Als dat te makkelijk voor je is, maak dan gebruik van gewichten om de oefeningen zwaarder te maken. Zijn planken effectief voor buikspieren?

Train je buikspieren 1 tot 2 keer per week en doe 8 tot 12 herhalingen per set.

Buikspieren trainen tijdens de bulk?

Moet je je buikspieren trainen wanneer je aan het bulken bent? Ja! Tijdens de bulkfase bouw je spieren op, dus juist in deze fase moet je je buikspieren trainen. Het zal misschien wel demotiverend werken, aangezien je vetpercentage omhoog gaat tijdens de bulk waardoor je buikspieren niet goed zichtbaar zijn. Echter zal al het harde werk beloond worden tijdens/na het droogtrainen. Niet zeuren, maar gewoon trainen dus!

Doe ook je buikspieroefeningen tijdens de bulkfase.

Shop

Voor 22:00 uur besteld = morgen de beste buikspiertrainers gratis in huis!


Handige bronnen

  1. Humankinetics.com