Gezichtsvet verbranden: kun je afvallen in je gezicht?

Gezichtsvet verbranden verliezenGezichtsvet verbanden: is het mogelijk om af te vallen in je gezicht? Een vraag die we vaak horen. Want wie wil er nou niet een mooi en strak gezicht waarbij de kaaklijnen duidelijk zichtbaar zijn. Vaak heb je zelf niet door dat je een bol gezicht hebt, totdat je jezelf op foto’s terugziet en denkt ‘heb ik echt zo’n dikke kop?!’ De reden dat je een een bol hoofd hebt is niet omdat je last hebt van ‘gezichtsvet’, maar omdat je een te hoog vetpercentage hebt.


Is het mogelijk om gezichtsvet te verliezen?

Ja, het is heel goed mogelijk om af te vallen in je gezicht. Vaak wordt er gesproken over ‘gezichtsvet verbranden’, wat we geen goede term vinden. Je kunt namelijk niet letterlijk gezichtsvet verbranden. Het internet staat echter vol met artikelen over gezichtsoefeningen  en er worden zelfs boeken verkocht over dit onderwerp. Wil je de hele dag gekke bekken trekken of pakken met kauwgom kauwen in de hoop dat je waterhoofd smaller wordt? Veel succes!

Spierbouwers banner kleding

Vetpercentage verlagen

Wil je echt gezichtsvet verliezen? Dan moet ervoor zorgen dat je je vetpercentage verlaagt. Het is namelijk niet mogelijk om plaatselijk vet kwijt te raken, hoe jammer dat ook is. Zodra je onder je voedingsbehoefte gaat eten, ga je vet verliezen. Echter kiest je lichaam zelf waar het vet wordt verbrandt. Ben je nog niet tevreden over je gezicht of bijvoorbeeld je buik, dan moet je doorgaan met onder je voedingsbehoefte eten (cutten). Lees hier meer over in onze handleiding om te cutten/droogtrainen.

Welk vetpercentage voor een smal gezicht?

Wil je er echt droog en afgetraind uitzien? Dan adviseren we voor mannen om te cutten tot een vetpercentage van ± 10% en vrouwen tot ± 17%. Lager dan dat is echt niet nodig, tenzij je meedoet aan bodybuilding wedstrijden. Zolang je als man onder de 15% lichaamsvet zit en als vrouw onder de 23%, hoef je je geen zorgen te maken over een dik gezicht. Tijdens de cut-fase is het overigens wel heel belangrijk dat je een hoog eiwitinname hanteert. De hoge eiwitinname zorgt er namelijk voor dat je tijdens deze fase zoveel mogelijk spieren behoudt en de kilo’s die je kwijtraakt zoveel mogelijk uit vet bestaat.

Ga dus nooit diëten door dagen achter elkaar zo goed als niets te eten! Ja je zult inderdaad afvallen, je vetpercentage zal verlagen en je hoofd wordt smaller, maar je raakt ook spiermassa kwijt ( je hebt meer spiermassa dan je denkt), met als gevolg dat je een vormloos lichaam krijgt. Daarnaast mis je ook essentiële vitamines, mineralen en energie waardoor je lichaam in een overlevingstoestand verkeert.

Je vetpercentage verlagen is dus dé ‘truc’ om af te vallen in je gezicht. We geven je nog een aantal tips die je kunnen helpen bij het verliezen van gezichtsvet.

Fatburner 60 caps Fatburner Grenade

Tips afvallen in het gezicht

Ga aan de drugs

Grapje.

Verlaag je zoutinname

Zout houdt namelijk vocht vast en een hoge zoutinname kan zorgen voor een opgeblazen gevoel. Je hoeft je zoutinname echt niet extreem laag te houden, tenzij je bijvoorbeeld over een paar dagen een fotoshoot hebt. Dan kan een extra lage zoutinname helpen om er nog droger en strakker uit te zien.

Drink meer water

Drink je te weinig water, dan houdt je lichaam meer vocht vast om uitdroging te voorkomen. Natuurlijk gaat je gezicht er niet veel beter uitzien als je heel veel water drinkt, maar niet werkt aan het verlagen van je vetpercentage. Echter zorgt het drinken van veel water wel dat je geen vocht vasthoudt, dus niet wachten maar drinken! Hoeveel liter water moet ik drinken?

Drink minder alcohol

Alcohol houdt net als zout vocht vast. Hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer water (nog meer vocht) je moet drinken om niet uit te drogen. Minder alcohol drinken bespaart je dus niet alleen heel veel bezoekjes aan de wc, ook bespaart het je geld en helpt het bij een mooier en strakker gezicht.

Gebruik een fatburner

Zodra je alle bovenstaande tips hebt gevolgd en je nog sneller resultaat wilt boeken, kun je gebruik maken van een ‘fatburner’. Een fatburner is geen wondermiddel, maar wel stimuleert het de vetverbranding tijdens het afvallen en zorgt het ervoor dat je minder honger hebt.

Tip voor de mannen

Houd de zijkanten van je kapsel kort. Je hoeft echt niet rond te lopen met een half kale hoofd, maar zorg ervoor dat de zijkanten korter zijn dan de bovenkant van je kapsel. Dit geeft direct de illusie dat je gezicht minder bol is. Vraag ook direct aan de kapper om je contouren strak bij te werken. De rechte lijnen van de contouren balanceren een bol gezicht.

Gezichtsvet verbanden

Handige bronnen

Shop

Hulp nodig bij het verminderen van je vetpercentage? Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis!

4
Yes
None
1
1000000
Naam...
/fitness/lichaamsvet/gezichtsvet-verliezen-verbranden/
Thumbnail
24hr Fatburn 60 caps
24,90
24hr Fatburn 60 caps Image

24hr Fatburn – 60 caps

Grenade Fatburner 100 caps
24,90
Grenade Fatburner 100 caps Image

Grenade Fatburner 100 capsules.

Whey Perfection 2270 gram
34,90
Whey Perfection 2270 gram Image

Whey Perfection 2270 gram.

Caffeine Capsules 200 stuks
7,90
Caffeine Capsules 200 stuks Image

Caffeine Capsules. 200 stuks. 200 mg caffeine per cap.

24hr Fatburn 60 caps Image
24hr Fatburn 60 caps
24hr Fatburn – 60 caps
24,90
Grenade Fatburner 100 caps Image
Grenade Fatburner 100 caps
Grenade Fatburner 100 capsules.
24,90
Whey Perfection 2270 gram Image
Whey Perfection 2270 gram
Whey Perfection 2270 gram.
34,90
Caffeine Capsules 200 stuks Image
Caffeine Capsules 200 stuks
Caffeine Capsules. 200 stuks. 200 mg caffeine per cap.
7,90

Dit vind je ook interessant