Gezichtsvet verliezen: kun je afvallen in je gezicht?

Gezichtsvet verbranden verliezen

Laatste geüpdatet: 10-10-2022

Gezichtsvet verliezen: is het mogelijk om af te vallen in je gezicht en daarmee een dunner gezicht te krijgen?

Een vraag die we vaak horen. Want wie wil er nou niet een mooi smal gezicht waarbij de kaaklijn duidelijk naar voren komt. Vaak heb je zelf niet eens door dat je een bol gezicht hebt, totdat je jezelf op foto’s terugziet en denkt: ‘heb ik echt zo’n dik gezicht?!’ De reden dat je een een bol gezicht hebt is niet omdat je last hebt van hardnekkig ‘gezichtsvet’, maar vanwege een andere reden…


Is het mogelijk om ‘gezichtsvet’ te verliezen?

Ja, het is heel goed mogelijk om af te vallen in je gezicht. Vaak wordt er gesproken over ‘gezichtsvet verbranden’, wat we geen goede term vinden. Je kunt namelijk niet letterlijk gezichtsvet verbranden. Het internet staat echter vol met artikelen over gezichtsoefeningen en er worden zelfs boeken verkocht over dit onderwerp. Wil je de hele dag gekke bekken trekken of pakken met kauwgom kauwen in de hoop dat je gezicht smaller wordt? Veel succes!Hoe verlies je gezichtsvet?

Hoe je gezichtsvet verliest? Heel simpel: door af te vallen. Zodra je begint met afvallen, gaat je vetpercentage ook automatisch naar beneden. Het is helaas niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden, hoe jammer dan ook. Dat betekent dat wanneer je afvalt je lichaam zelf kiest waar het vet wordt verloren. Je kunt er dus niet voor kiezen om specifiek af te vallen in bijvoorbeeld je buik, armen of gezicht. Ben je tijdens het afvallen nog niet tevreden over de progressie die je hebt gemaakt in je gezicht? Dan moet je door blijven gaan met afvallen.

Je kunt ook geen speciale oefeningen uitvoeren om specifiek af te vallen in het gezicht. Er is dan ook geen shortcut om zeer snel van je gezichtsvet af te komen. Je zult over een langere periode minder moeten gaan eten en idealiter ook meer bewegen. Zodra je onder je dagelijkse voedingsbehoefte gaat eten, ga je vanzelf vet verliezen. Echter zijn er uiteraard wel concrete tips die je sneller op weg kunnen helpen om een dunner gezicht te krijgen. Deze 10 tips lees je verderop in het artikel.

De ’truc’ om gezichtsvet te verliezen is door je vetpercentage te verlagen.

Welk vetpercentage voor een smal gezicht?

Nu we weten dat we ons vetpercentage moeten verlagen om een smaller gezicht te krijgen, luidt de vraagt: vanaf welk vetpercentage krijg ik een smal gezicht?

  • Mannen: onder de 15%
  • Vrouwen: onder de 23%

Zolang je onder de bovengenoemde vetpercentages zit, hoef je je geen zorgen te maken over een te dik gezicht. Wil je er echt super afgetraind uitzien? Dan adviseren we voor mannen om door te gaan tot een vetpercentage van ± 10% en vrouwen tot ± 17%. Lager dan dit is echt niet nodig, tenzij je meedoet aan bodybuilding wedstrijden of een professionele atleet bent waarbij dit soort extreme vetpercentages worden vereist.

Tijdens het afvallen is het overigens wel heel belangrijk dat je een hoog eiwitinname hanteert. De eiwitten zorgen er namelijk voor dat je tijdens het afvallen zoveel mogelijk spieren behoudt en de kilo’s die je kwijtraakt zoveel mogelijk uit vet bestaat. Op deze manier wordt je slanker, gespierder én krijg je een strakker gezicht.

Verandert je gezicht als je afvalt

Deze vraag hebben we eigenlijk hierboven al beantwoord. Ja, je gezicht verandert zodra je afvalt. Wanneer je aankomt wordt je gezicht boller en wanneer je afvalt wordt je gezicht smaller. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat vrijwel iedereens gezicht er beter uit komt de zien bij een lager vetpercentage. Zie hieronder daar een aantal voorbeelden van:

Voor en na gezichtsvet mannen Voor en na gezichtsvet vrouw Voor en na gezichtsvet man Voor en na gezichtsvet vrouw donker

Aanbevolen bij het verlagen van je vetpercentage


Strakker gezicht door sporten

Krijg je een strakker gezicht door te sporten? Hoewel we niet kunnen stellen dat sporten 1 op 1 gelijk staat aan het krijgen van een strakker gezicht, kunnen we wel stellen dat sporten helpt bij het afvallen. Afvallen leidt weer tot een lager verpercentage en een lager vetpercentage tot een smaller gezicht. Uiteraard moet je niet alleen sporten om een smaller gezicht te krijgen. Sporten zorgt voor een algehele betere gezondheid, conditie, mentale welzijn, spierkracht en nog veel meer.

10 handige tips hoe afvallen in het gezicht

De reden dat je ontevreden bent over je gezicht is vanwege een te hoog vetpercentage. En laten we eerlijk zijn, dat percentage heb je ook niet in 1 dag opgebouwd. Het goede nieuws is dat afvallen altijd sneller gaat dan aankomen! Lees hieronder een aantal extra concrete tips om je alvast snel op weg te helpen:

> Ga aan de drugs

Grapje.

> Verlaag je zoutinname

Zout houdt vocht vast en een hoge zoutinname kan zorgen voor een opgeblazen gevoel. Je hoeft je zoutinname echt niet superlaag te houden, want ons lichaam heeft ook gewoon zout nodig. Echter krijgen we al veel zout binnen via onze voeding. Kijk eerst kritisch naar je dieet om op die manier je zoutinname te verlagen. Daarnaast kun je natuurlijk heel makkelijk zout beperken door zelf minder zout toe te voegen aan je eten.

> Drink meer water

Drink je te weinig water, dan houdt je lichaam meer vocht vast om uitdroging te voorkomen. Dat klinkt heel tegenstrijdig, niet? Toch is het echt zo!

Natuurlijk gaat je gezicht er niet direct beter uitzien als je ineens wel voldoende water drinkt, maar zoals iedereen weet is voldoende water drinken enorm belangrijk voor je gezondheid. Voldoende water drinken zorgt ervoor dat je niet onnodig vocht vasthoudt, dus niet wachten maar drinken! Lees ook ons artikel: Hoeveel liter water moet ik drinken?

Om vocht te verliezen, moet je meer vocht naar binnen krijgen.

> Drink minder alcohol

Alcohol houdt net als zout vocht vast. Hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer water je moet drinken om niet uit te drogen. Waarom zou je het jezelf zo moeilijk maken? Minder alcohol drinken bespaart je niet alleen heel veel bezoekjes aan de wc, ook bespaart het je geld en helpt het bij hetgeen waarvoor je dit artikel bent gaan lezen: een dunner gezicht.

> Doe meer cardio

Cardio-oefeningen worden over het algemeen beschouwd als één van de effectiefste manieren om af te vallen. Ze helpen je namelijk niet alleen om je conditie te verbeteren, maar ook om calorieën te verbranden. Effectieve cardio-oefeningen zijn bijvoorbeeld hardlopen, zwemmen en fietsen.

> Verlaag je koolhydraat-inname

Een andere manier om sneller je gezichtsvet te verminderen, is door je koolhydraatinname te verminderen. En dan in het specifiek geraffineerde koolhydraten, zoals pasta, rijst, brood en koekjes. Probeer je koolhydraten zoveel mogelijk te halen uit groenten. Consumeer ook fruit, maar overdrijf het niet. 2-3 stuks per dag is meer dan voldoende.

> Zorg voor meer slaap

Slaaptekort is één van de belangrijkste redenen voor de toename van cortisol: een stresshormoon. Deze stresshormoon kan ook leiden tot gewichtstoename. Te weinig slaap kan ook leiden tot eetbuien en dat wil je zeker voorkomen als je wilt afvallen in het gezicht.

> Sport of beweeg in de ochtend op een lege maag

Dit is een zeer effectieve manier om vet te verbranden. Als je in de ochtend nog niets hebt gegeten en gaat sporten, dan zal je lichaam gebruik moeten maken van jouw vetreserves als primaire energiebron. Eet ook niet direct na het sporten om de vetverbranding te maximaliseren. Omdat we het over algemeen niet gewend zijn om te sporten of bewegen op een lege maag, dien je dit rustig op te bouwen. Zodra je lichaam hier eenmaal aan gewend is, weet je niet meer beter! Lees hier alles over intermittent fasting.

Intermittent fasting is een zeer effectieve en gezonde manier om af te vallen.

> Gebruik een fatburner

Een fatburner is geen wondermiddel, maar wel stimuleert het de vetverbranding tijdens het afvallen en zorgt het ervoor dat je minder honger hebt. Als je moeite hebt met minder eten, dan is een fatburner dus ook ideaal als hulpmiddel. Fatburners bestaan vaak uit verschillende planten- en wortelextracten, zoals groene thee, chroom en chitosan.

> Doe geen crashdieet

Ga nooit diëten door dagen achter elkaar zo goed als niets te eten. Je zult inderdaad afvallen en je gezichtsvet zal ook verminderen. Maar daarentegen raak je ook spiermassa kwijt (je hebt meer spiermassa dan je denkt!), met als gevolg dat je een vormloos lichaam krijgt. Daarnaast mis je ook essentiële vitamines, mineralen en energie, waardoor je lichaam in een overlevingstoestand verkeert en het afvallen ten koste gaat van je algemene gezondheid.

> Extra tip voor de mannen

Houdt de zijkanten van je kapsel kort. Je hoeft echt niet rond te lopen met een opscheertje, maar zorg ervoor dat de zijkanten van je kapsel korter zijn dan de bovenkant. Dit geeft direct de illusie dat je gezicht minder bol is. Vraag ook aan de kapper om de contouren van je kapsel, maar ook van je baard als je die hebt, bij te werken. De scherpe lijnen van de contouren balanceren namelijk een bol gezicht, zie voorbeeld hieronder:

Snel afvallen gezicht

 

Shop

Voor 22:00 uur besteld = morgen gratis in huis!Handige bronnen