Gezichtsvet verbranden: kun je afvallen in je gezicht?

Gezichtsvet verbranden verliezenGezichtsvet verbanden: is het mogelijk om af te vallen in je gezicht? Een vraag die we vaak horen. Want wie wil er nou niet een mooi en strak gezicht waarbij de kaaklijnen duidelijk zichtbaar zijn. Vaak heb je zelf niet door dat je een bol gezicht hebt, totdat je jezelf op foto’s terugziet en denkt ‘heb ik echt zo’n dikke kop?!’ De reden dat je een een bol hoofd hebt is niet omdat je last hebt van ‘gezichtsvet’, maar omdat je een te hoog vetpercentage hebt.

Is het mogelijk om gezichtsvet te verliezen?

Ja, het is heel goed mogelijk om af te vallen in je gezicht. Vaak wordt er gesproken over ‘gezichtsvet verbranden’, wat we geen goede term vinden. Je kunt namelijk niet letterlijk gezichtsvet verbranden. Het internet staat echter vol met artikelen over gezichtsoefeningen  en er worden zelfs boeken verkocht over dit onderwerp. Wil je de hele dag gekke bekken trekken of pakken met kauwgom kauwen in de hoop dat je waterhoofd smaller wordt? Veel succes!

Wil je echt gezichtsvet verliezen? Dan moet ervoor zorgen dat je je totale vetpercentage verlaagt. Het is namelijk niet mogelijk om plaatselijk vet kwijt te raken, hoe jammer dat ook is. Zodra je onder je voedingsbehoefte gaat eten, ga je vet verliezen. Echter kiest je lichaam zelf waar het vet wordt verbrandt. Ben je nog niet tevreden over je gezicht of bijvoorbeeld je buik, dan moet je doorgaan met onder je voedingsbehoefte eten (cutten). Lees hier meer over in onze handleiding om te cutten/droogtrainen.

Banner B&F special

Vetpercentage verlagen, spieren behouden

Wil je er echt droog en afgetraind uitzien? Dan adviseren we voor mannen om te cutten tot een vetpercentage van ± 10% en vrouwen tot ± 17%. Lager dan dat is echt niet nodig, tenzij je meedoet aan bodybuilding wedstrijden. Zolang je als man onder de 15% lichaamsvet zit en als vrouw onder de 23%, hoef je je geen zorgen te maken over een dik gezicht. Tijdens de cut-fase is het overigens wel heel belangrijk dat je een hoog eiwitinname hanteert. De hoge eiwitinname zorgt er namelijk voor dat je tijdens deze fase zoveel mogelijk spieren behoudt en de kilo’s die je kwijtraakt zoveel mogelijk uit vet bestaat.

Ga dus nooit diĂ«ten door dagen achter elkaar zo goed als niets te eten! Ja je zult inderdaad afvallen, je vetpercentage zal verlagen en je hoofd wordt smaller, maar je raakt ook spiermassa kwijt (geloof me, je hebt meer spiermassa dan je denkt), met als gevolg dat je een vormloze lichaam krijgt. Daarnaast mis je ook essentiĂ«le vitamines, mineralen en energie waardoor je lichaam in een ‘overlevingstoestand’ verkeert.

Kortom: je vetpercentage verlagen is dus dĂ© ‘truc’ om af te vallen in je gezicht. We geven je nog een aantal tips die je kunnen helpen bij het verliezen van gezichtsvet.

Fatburner 60 capsVetpercentage meter

Tips afvallen in het gezicht

 1. Ga aan de drugs (grapje).
 2. Verlaag je zoutinname. Zout houdt namelijk vocht vast en een hoge zoutinname kan zorgen voor een opgeblazen gevoel. Je hoeft je zoutinname echt niet extreem laag te houden, tenzij je bijvoorbeeld over een paar dagen een fotoshoot hebt. Dan kan een extra lage zoutinname helpen om er nog ‘droger’ en strakker uit te zien.
 3. Drink meer water. Drink je te weinig water, dan houdt je lichaam meer vocht vast om uitdroging te voorkomen. Natuurlijk gaat je gezicht er niet veel beter uitzien als je heel veel water drinkt, maar niet werkt aan het verlagen van je lichaamspercentage. Echter zorgt het drinken van veel water wel dat je geen vocht vasthoudt, dus niet wachten maar drinken! Hoeveel liter water moet ik drinken?
 4. Drink minder alcohol. Alcohol houdt net als zout vocht vast. Hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer water (nog meer vocht) je moet drinken om niet uit te drogen. Minder alcohol drinken bespaart je dus niet alleen heel veel bezoekjes aan de wc, ook bespaart het je geld en helpt het bij een mooier en strakker gezicht.
 5. Zodra je alle bovenstaande tips hebt gevolgd en je nog sneller resultaat wilt boeken, kun je gebruik maken van een ‘fatburner’. Een fatburner is geen wondermiddel, maar wel stimuleert het de vetverbranding tijdens het afvallen en zorgt het ervoor dat je minder honger hebt.
 6. Nog een laatste tip voor de mannen: houd de zijkant van je kapsel kort. Je hoeft echt niet rond te lopen met een half kale hoofd, maar zorg ervoor dat de zijkanten korter zijn dat de bovenkant van je kapsel. Dit geeft direct de illusie dat je gezicht minder bol is.
  Gezichtsvet verbanden

  Handige bronnen

  Shop

  Hulp nodig bij het verminderen van je vetpercentage? Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis!

  4
  Yes
  None
  1
  1000000
  Naam...
  /fitness/lichaamsvet/gezichtsvet-verliezen-verbranden/
  Thumbnail
  24hr Fatburn 60 caps
  €24,90
  24hr Fatburn 60 caps Image

  24hr Fatburn – 60 caps

  Grenade Fatburner 100 caps
  €24,90
  Grenade Fatburner 100 caps Image

  Grenade Fatburner 100 capsules.

  Vetpercentage meter
  €36,90
  Vetpercentage meter Image

  FatTrack Fitness TK digital-body-fat-caliper.

  Whey Perfection 2270 gram
  €34,90
  Whey Perfection 2270 gram Image

  Whey Perfection 2270 gram.

  24hr Fatburn 60 caps Image
  24hr Fatburn 60 caps
  24hr Fatburn – 60 caps
  €24,90
  Grenade Fatburner 100 caps Image
  Grenade Fatburner 100 caps
  Grenade Fatburner 100 capsules.
  €24,90
  Vetpercentage meter Image
  Vetpercentage meter
  FatTrack Fitness TK digital-body-fat-caliper.
  €36,90
  Whey Perfection 2270 gram Image
  Whey Perfection 2270 gram
  Whey Perfection 2270 gram.
  €34,90

Gezichtsvet verbranden: kun je afvallen in je gezicht?
4.8 (96%) 15 vote[s]

Dit vind je ook interessant