Waarom fitness handschoenen onmisbaar zijn bij krachttraining

Waarom fitness handschoenenVeel mensen maken gebruik van fitness handschoenen tijdens de krachttraining in de sportschool of thuis. Vaak is het alleen niet duidelijk wat de voordelen precies zijn van het gebruik van fitness handschoenen. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van fitness handschoenen.

 


Wat zijn fitness handschoenen?

Sporthandschoenen of fitnesshandschoenen worden gebruikt tijdens de krachttraining om zware gewichten te kunnen tillen. Fitness handschoenen zijn één van de belangrijkste accessoires die je kunt gebruiken voor in de sportschool. Deze handschoenen spelen een belangrijke rol in het beschermen van je handen en bieden je een super stevige grip. Fitness handschoenen zijn zowel te verkrijgen voor dames als heren.Waarom fitness handschoenen?

Er zijn ontzettend veel voordelen aan het gebruik van de fitness handschoenen. Niet zo vreemd ook dat ze door zowel professionals als amateurs worden gebruikt tijdens de krachttraining. Als je goed wilt trainen zonder je handen open te halen, dan zijn fitness handschoenen onmisbaar. Zeker als je gevoelige handen hebt. Hieronder hebben wij enkele van de belangrijkste voordelen van de fitness handschoenen voor je op een rijtje gezet:

  • Voordeel 1: Betere grip en prestaties

Je prestaties worden beter door het gebruik van professionele fitness handschoenen. Dit komt met name door het feit dat je handen niet geblesseerd raken. Hierdoor kan je veel meer gewicht tillen zonder last te krijgen van je handen. Bovendien helpt een betere grip je om meer gewicht te tillen. Dit resulteert in een grotere trainingsintensiteit en betere prestaties tijdens het trainen.

  • Voordeel 2: Polsondersteuning

Het materiaal dat gebruikt wordt voor het maken van een goede fitnesshandschoen is flexibel, duurzaam en de handschoenen zijn meestal vingerloos. Dit zorgt ervoor dat de handschoenen je een optimale polsondersteuning bieden, waardoor je zwaardere gewichten op de juiste manier kan vastpakken. Zorg ervoor dat je bij de aanschaf van een paar handschoenen altijd de juiste maat kiest. Ze moeten namelijk precies aansluiten op de hand. Dit is met name van belang voor de handschoenen die zijn voorzien van een zogeheten ‘strap’. Door de strap zullen jouw polsen niet meer zo snel kunnen ombuigen.

De beste fitness handschoenen van dit moment


  • Voordeel 3: Voorkomt handblessures

Veiligheid is noodzakelijk als je goed wilt blijven trainen en het beste resultaat wilt halen uit jouw tijd in de sportschool. Fitness handschoenen bieden je de meest optimale bescherming tegen verwondingen, snijwonden, eelt en blauwe plekken. Ze minimaliseren ook de wrijving tussen de huid van de hand en de zware gewichten die je tilt.

  • Voordeel 4: Makkelijk te verkrijgen en goedkoop

Fitness handschoenen zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de winkels of online. De handschoenen zijn niet duur en zijn te bestellen tegen redelijke prijzen. Je hoeft dus niet veel geld uit te geven om een paar professionele en hoogwaardige handschoenen te kopen. Dit is misschien wel de belangrijkste reden voor de meeste sporters om fitness handschoenen aan te schaffen.

Fitnesshandschoenen zorgen voor een betere grip, bieden ondersteuning aan de pols, voorkomen handblessures en zijn relatief goedkoop.

Zijn er ook nadelen aan fitness handschoenen?

Er zitten een aantal nadelen aan het gebruik van fitness handschoenen. Het nadeel van deze handschoenen is  dat het vasthouden moeilijker kan maken, omdat ze net wat meer dikte geven aan het object dat je vast wilt pakken. Daarnaast kunnen de handschoenen gaan stinken als je ze niet goed laat uitdrogen en het kan onhandig zijn om de handschoenen aan- en uit te trekken. Tot slot kunnen fitness handschoenen een negatieve invloed hebben op de grip en coördinatie van sommige bewegingen. Vooral met het gebruik van een Olympische bar of zware gewichten. Je zal dus zelf moeten ervaren of fitness handschoenen jouw trainingen verbeteren.

Sommige mensen ervaren juist een vermindering van de grip, de handschoenen gaan mogelijk stinken en het aan- en uit te trekken kan onhandig zijn.

Conclusie

Door de voordelige prijs is het voor iedere sporter die het meeste uit zijn training wilt halen verstandig om te kiezen voor fitness handschoenen. Dankzij deze handschoenen zal je in staat zijn om meer gewicht te tillen en tegelijkertijd de schade aan je handen te verminderen. Daarnaast geven fitness handschoenen met straps ook nog eens een optimale polsondersteuning. Een kleine investering die voor iedereen het uitproberen waard is.

Fitness handschoenen kopen

Voor 22:00 uur besteld = morgen de beste fitness handschoenen gratis in huis!


Handige bronnen